СЪОБЩЕНИЯ ЗА ИЗБОРИ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ 2021

СПИСЪК НА ЗАЛИЧЕНИТЕ ЛИЦА ОТ ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ В ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ вижте тук.


СЪОБЩЕНИЕ ОТНОСНО ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНСУЛТАЦИИ С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИТЕ ПАРТИИ  ЗА СФОРМИРАНЕ СЪСТАВИТЕ НА ПОДВИЖНИТЕ СЕКЦИОННИ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ  ЗА ГЛАСУВАНЕ НА ИЗБИРАТЕЛИ, ПОСТАВЕНИ ПОД ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАРАНТИНА вижте тук.


СЪОБЩЕНИЕ ОТНОСНО ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНСУЛТАЦИИ С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИТЕ ПАРТИИ  ЗА СФОРМИРАНЕ СЪСТАВИТЕ НА ПОДВИЖНИТЕ СЕКЦИОННИ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ вижте тук.


 

 

СЪОБЩЕНИЕ ОТНОСНО РАЗРАБОТЕНА ЕЛЕКТРОННА УСЛУГА: 910007 - ОБРАЗУВАНЕ НА СЕКЦИИ ЗА ГЛАСУВАНЕ НА ИЗБИРАТЕЛИ, ПОСТАВЕНИ ПОД ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАРАНТИНА ИЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ИЗОЛАЦИЯ СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА ЗДРАВЕТО, С ПОДВИЖНА ИЗБИРАТЕЛНА КУТИЯ В ИЗБОРИТЕ  ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 4 АПРИЛ 2021 Г.  УСЛУГАТА Е ПУБЛИКУВАНА тук


ГЛАСУВАНЕ С ПОДВИЖНА ИЗБИРАТЕЛНА КУТИЯ НА ПОСТАВЕНИ ПОД ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАРАНТИНА ИЛИ ИЗОЛАЦИЯ СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА ЗДРАВЕТО вижте тук.

Приложение №1 към Решение 2159 изтеглете тук


УКАЗАНИЯ НА МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО  ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В СТРАНАТА НА 4 АПРИЛ 2021 Г. В УСЛОВИЯТА НА ОБЯВЕНА ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА ВЪВ ВРЪЗКА С COVID - 19 вижте тук.                              

 


ИЗБИРАТЕЛЕН СПИСЪК ЗА ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 4 АПРИЛ 2021 Г. вижте тук.

 


 

ПОКАНА ДО ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИТЕ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНСУЛТАЦИИ ЗА СФОРМИРАНЕ НА СИК вижте тук.


СЪОБЩЕНИЕ ЗА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ГЛАСУВАНЕ ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА 4 АПРИЛ 2021 Г.

Във връзка с произвеждането на избори за народни представители за Народно събрание на 04 април 2021 г., ще се подават заявления, правят справки, корекции и промени в избирателните списъци по електронен път и в Центъра за административно обслужване, намиращ се на първи етаж  в сградата на Община Тетевен, както и в кметствата и кметските наместничества от общината. Заявления, справки, корекции и промени ще се извършват в съответствие с разпоредбите на Изборния кодекс,  както следва:

  •   Само кандидатите за народни представители, членовете на ЦИК, членовете на РИК и наблюдателите могат да подадат заявление-декларация за гласуване на друго място до общинската администрация по постоянен адрес в срок до 20.03.2021 година.
  • (Приложение № 18-НС, чл. 34, ал. 1-3 от ИК)

  •     Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес със заявление до кмета на общината, кметството или кметския наместник по настоящ адрес в срок до 20.03.2021 година.

(Приложение №12/НС, чл. 36, ал.1 от ИК)

  •     Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец в срок до 20.03.2021 година или в срок до 29.03.2021 година при условие, че на територията на населеното място е назначена подвижна СИК.

(Приложение №14/НС, чл.37, ал.1 и ал.2 от ИК)

  •     Всеки избирател може да поиска отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък с писмено заявление до кмета на общината, кметството или кметския наместник в срок до 27.03.2021 година.

(Приложение №8/НС, чл.43, ал. 1 и ал.2 от ИК)

  •     Вписаните в списъка на заличените лица и заличени от избирателния списък на секцията по постоянен адрес могат да подадат заявление за изключването им от списъка на заличените лица до кмета на общината, кметството или кметския наместник. Заявлението трябва да съдържа доказателства и документи, удостоверяващи правото на лицето да гласува.

(Приложение №10/НС и Приложение №11/НС, чл.39, ал.2-6 и чл.252, ал.2 от ИК)

 

 

Заявленията можете да подавате:

Лично в Центъра за административно обслужване от 8,00 ч. до 17,00 ч.

По ел. поща на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Заявленията трябва да са подписани с квалифициран електронен подпис.

 

 

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню