Проведе се XXXVII-то издание на традиционния шахматен фестивал в град Тетевен Featured

07 Авг 2023
141 times

От 1 до 5 август в се проведе 37-то издание на традиционния шахматен фестивал в гр. Тетевен. Събитието бе открито от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева. След като поздрави участниците, д-р Бояджиева получи статуетка от всички шахматисти с благодарност към усилията й за съхраняване на традициите на шаха в града.
По време на фестивала се проведоха три турнира – основен, блиц и за деца. Състезателите, които показаха своите завидни умения в шахмата, бяха над 60. Имаше участници от България, Република Северна Македония, Италия и Азербайджан.
Честта да награди победителите в края на турнира имаше зам. кметът на Тетевен Тони Стоев. Той поздрави всички състезатели за тяхното представяне и им пожела здраве, щастие и много бъдещи професионални и лични успехи.
Благодетели на тазгодишния шахматен фестивал бяха гросмайстор Милен Василев и г-жа Румяна Вутева - дъщеря на създателя на турнира в Тетевен през 1979г. – Алекси Милев, които бяха удостоени от организаторите с плакет за опазване на шахматните традиции в гр. Тетевен.
Фестивалът се организира от Община Тетевен, ШК „Пловдив“ и ШК „Боби Фишер“ – Тетевен.

Класирането и всички награди може да видите - ТУК.

Last modified on Понеделник, 07 Август 2023 10:34
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню