Обръщение на д-р Мадлена Бояджиева по случай 3-ти март Featured

03 Мар 2023
1984 times
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Трети март е ден от календара на българската история, който носи тежестта от битките и пролятата кръв за нашето освобождение. Ден, в който развяваме българското знаме и отдаваме почит на безстрашните герои, дали живота си в името на нашата свобода. 145 години, в които никога не сме забравяли храбрите подвизи на славния и борбен български народ, изпълнени с върховна саможертва!
 
Из нашата България във всеки един град се издигат величествени паметници и музеи, които ни напомнят що е свободата, колко трудно е извоювана и какво е коствало на нацията да запази непреклонния си дух.
 
Когато славим победоносната 1878 г., ние отбелязваме възкресението на България за държавен и обществен живот. Затова нека днес сведем чела и се поклоним пред мъчениците на свободата! Нека не забравяме книжовниците и будителите, съхранили духовното ни богатство и запалили огъня на националното пробуждане и възраждане! Нека пазим славата и ценностите, които са ни завещали, както и обичта им към Родината!
 
Вечна слава и дълбок поклон към всички безсмъртни и велики герои, осеяли с костите си родната земя, за да бъдем свободни и щастливи днес!
Трябва да бъдем горди с кръвта, която тече във вените ни - кръвта на един славен и борбен народ!
 
Днес дългът ни зове – да пазим и продължаваме делото на предците ни, да ги прославяме и да вземаме пример от тях! Нека бъдем силна и единна нация, за да пребъде България!
 
Честит Национален празник, българи!
Да живее България!
Last modified on Петък, 03 Март 2023 11:04
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню