Община Тетевен отбеляза Световния ден за борба срещу тормоза в училище Featured

24 Фев 2023
113 times

МКБППМН при Община Тетевен организира кампания срещу насилието с разнообразни мероприятия като се обявиха категорично срещу проявите на агресия и тормоз. В кампанията се включиха училищата на територията на общината, както и детските градини „Незабравка“ и „Детелина“, работещи с ЦПЛР – Тетевен.

В България Световният ден против тормоза в училище се отбелязва от 2012 година. В последната сряда от месец февруари деца от цялата страна символично изразяват своята позиция и казват заедно: “Не на насилието в училище”.         

Жертва на тормоз в училище стават момчета и момичета, независимо от тяхната възраст, показват статистиките по темата.

Различните форми на агресия трябва да бъдат остро осъждани и да се търси начин за преустановяването им, необходима е активна работа с децата, които са жертва и с тези, които причиняват агресия. 

Целта е да се намерят оптимални форми за подобряване на училищната среда, както и да се предотвратят агресивните прояви на малолетни и непълнолетни. 

Инициативите в общината имат за цел да напомнят, че от всички ни зависи какъв ще бъде животът ни занапред! Всички ние, обединени срещу насилието и тормоза, сме силата, която може да направи този свят по-добър!

Last modified on Петък, 24 Февруари 2023 07:10
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню