Община Тетевен взе участие в изложението „Общинско Експо 22“ Featured

27 Окт 2022
395 times

Над 40 водещи български и чужди компании, както и Общините - Тетевен, Варна, Димово, Мадан и Созопол взеха участие в изложението „Общинско Експо 22“. Събитието е част от програмата на най-мащабния форум на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ – Годишната среща на местните власти, която се проведе от 23 до 25 октомври 2022 г. в к. к. „Албена“. Изложението бе открито от Даниел Панов, кмет на Велико Търново и председател на УС на НСОРБ.

На близо 800 кв.м открита и закрита изложбена площ, участниците и гостите имаха възможност да се запознаят със съвременни технологични решения и техника от ново поколение, ориентирани в подкрепа на специфични общински дейности и услуги. Представителите на Общините се включиха в Експото със свой изложбен павилион, където презентираха културно-исторически обекти, природни забележителности и водещи туристически дестинации.

Община Тетевен участва в изложението заедно с НПГГСД „Сава Младенов“ – гр. Тетевен и ПГ по СЕУ – гр. Тетевен. Двете професионални гимназии се представиха с изделия на дуалните паралелки. Всички посетители бяха много впечатлени от изложените материали от НПГГСД „Сава Младенов“- сувенири и учебни помагала от дърво, изработени от учениците.

Тетевенският щанд бе посетен от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, както и от членовете на Управителния съвет на НСОРБ. Особено голям интерес предизвика презентацията на зеленото сирене от с. Черни Вит, предоставено ни от неговия производител г-н Цветан Димитров и гурме презентацията на тетевенска саламура, приготвена от майстор - готвача на ханче „Брязово“ - Симеон Найденов. И двата продукта са акцент на най-популярните ни кулинарни празници - Празник на домашните сирена и Празник на тетевенската саламура и са част от кулинарни туристически маршрути, разработени от Община Тетевен. Щандът беше посетен от над 1000 души - кметове на Общини, представители на Общински съвети от цялата страна, представители на бизнеса, гости на събитието.

Last modified on Четвъртък, 27 Октомври 2022 05:14
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню