Църквата в Полатен отбеляза своя храмов празник Featured

19 Окт 2022
324 times

На 19 октомври почитаме паметта на св. Йоан Рилски - небесният закрилник на българския народ. Църквата отдава почит на отшелника от Рила планина, когото още приживе наричали земен ангел и небесен жител. В деня на богослужебната прослава на светия преподобен наш отец Йоан Рилски Чудотворец, жителите на тетевенския квартал Полатен отбелязаха своя храмов празник с литургия и курбан за здраве. От рано сутринта вратите на църквата бяха отворени, за да могат вярващите да почетат светията.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил отслужи света Литургия и водосвет. Владиката благослови всички присъстващи, сред които бяха кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и председателят на ОбС-Тетевен Мария Стойчева. Те се помолиха за здраве, мир и благоденствие.

Днес кметът на Тетевен поздрави и лекарите от „Многопрофилна болница за активно лечение Тетевен – д-р А.Пешев“ по повод - Деня на българския лекар.

В своето обръщение, д-р Бояджиева пожела на колегите си да носят с гордост титлата лекар и да не забравят, че те са съвременните чудотворци за техните пациенти.

Бъдете здрави, все така устремени в процеса на себенадграждане и продължавайте да работите за по-доброто име на българския лекар! Благодаря Ви за труда и грижите, желая Ви вяра, здраве, сила и енергия, се казваше още в поздравителния адрес на д-р Бояджиева.

Last modified on Сряда, 19 Октомври 2022 16:48
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню