Поздравителен адрес от д-р Мадлена Бояджиева по случай Деня на българската община Featured

12 Окт 2022
355 times

Уважаеми общински съветници, зам.-кметове, кметове на кметства, служители на общинска администрация,

За мен е чест да Ви поздравя по случай Деня на българската община – 12 октомври!

На днешната дата през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и градското управление“, с което се ражда надеждата и упованието, че управлението на общинските дела ще се поеме от добри, грижовни и отговорни общински политици, които ще посветят уменията и труда си в управлението на своите общини.

Местното самоуправление е постоянен процес на приемственост и развитие. Към нас са насочени очакванията на съгражданите ни за висок професионализъм, качествено обслужване и привличане на европейски средства в името на повишаване благосъстоянието и стандарта на живот в общината.

Общините са и стабилната опора на държавността, гарант за демократичните процеси и двигател на усилията за нова европейска визия на нашите райони. Те бяха и остават най-близко до хората, до техните радости, болки и надежди, което прави отговорността ни особено важна.

Искам да благодаря на всички служители на Общинска администрация, за всеотдайността и неуморния труд, за отговорността, с която подхождат, за усилията, които полагат, за да можем всички ние, изпълнявайки отговорната си обществена роля, да отговорим на очакванията на гражданите, за да изпълним своя дълг. Защото само когато сме обединени, можем да градим нашето общо бъдеще, отстоявайки правото на гражданите да имат по-високи стандарти и качество на живот, уповавайки се на върховенството на закона!

На всички Вас пожелавам здраве, много ентусиазъм и упоритост в нелеката задача да превърнем община Тетевен в просперираща община на европейско ниво.

Бъдете живи и здрави!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Last modified on Сряда, 12 Октомври 2022 05:19
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню