Отбелязахме 114 г. от обявяването на Независимостта на България и 179 г. от рождението на Георги Бенковски Featured

22 Сеп 2022
332 times

На 22 септември в историческата местност „Костина“, курорта Рибарица, бе отбелязана 114-та годишнина от Независимостта на България и 179 години от рождението на революционера Георги Бенковски. Събитието бе организирано от Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ – Тетевен и кметство Рибарица, с подкрепата на Община Тетевен.

На честванията присъстваха Мария Стойчева – председател на ОбС-Тетевен, Борис Врабевски – зам.-кмет на Община Тетевен, Пенка Ганева – кмет на село Рибарица, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ и Съюза на ветераните от войните, Дружество на военноинвалидите и военнопострадалите – Тетевен, общински съветници, ученици от ОУ ,,Георги Бенковски“ - с. Рибарица и СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, родолюбиви граждани и гости на община Тетевен.

Председателят на СОСЗР - Благовест Пандурски поздрави събралите се и припомни исторически факти около двете бележите събития. Своите приветствия отправиха г-н Врабевски и г-жа Мария Стойчева.

Пред паметника на Бенковски бяха поднесени цветя от името на Община Тетевен, ОбС - Тетевен, кметство с. Рибарица, СОСЗР - Тетевен, Съюза на ветераните от войните – Тетевен, ОУ ,,Георги Бенковски“ - с. Рибарица, СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, Дружество на военноинвалидите и военнопострадалите – Тетевен, граждани и политически партии.

Цветя бяха поднесени пред паметника на ген. Владимир Вазов в с. Рибарица, както и пред Паметника на загиналите във войните тетевенци в гр. Тетевен. И на двете места бяха изнесени слова – в Рибарица от г-жа Пенка Ганева, а в Тетевен от зам.-кмета Тони Стоев.

Last modified on Четвъртък, 22 Септември 2022 15:03
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню