Проведе се традиционната кампания за пролетно почистване на община Тетевен Featured

23 Апр 2021
145 times

На 22 април – Международния ден на Земята, на територията на община Тетевен се проведе традиционната кампания за пролетно почистване на населените места. Събитието се проведе по инициатива на кмета д-р Мадлена Бояджиева, а в него се включиха кметствата - Голям извор, Черни Вит, Български извор, Дивчовото и Рибарица. Участие взеха всички училища в Тетевен, както и НУ „Л. Каравелов“ - Бабинци, ОУ „Васил Левски“ - Голям извор, НЧ „Съгласие-1869“ - Тетевен, служители от администрацията, доброволци.

В гр. Тетевен бяха почистени - пътят от общежитието на НПГГСД „Сава Младенов“ до кв. „Пеновото“, пътят от кв. „Козница“ до водопад „Скока“, ул. „Вършец“, включително паметника на Петко Страшния, пътят от началото на Пладнището до Скрибътна и др.

Бяха почистени речни корита, крайпътни пространства, места за почивка и отдих, детски площадки, паметници, градинки, а събраните отпадъци бяха извозени от фирма Обединение "Консорциум Чистота Тетевен".

За първи път Денят на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Милиони северно американци участват в демонстрация и настояват политици, държавници, бизнес среди да включат в своите приоритети опазването на околната среда. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1992 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.

Last modified on Петък, 23 Април 2021 05:28
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню