Поздравителен адрес от д-р Мадлена Бояджиева - Кмет на Община Тетевен по случай 3-ти март Featured

03 Мар 2020
468 times

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Трети март е ден от календара на българската история, който носи тежестта от битките и пролятата кръв за нашето освобождение. Ден, в който развяваме българското знаме и отдаваме почит на безстрашните герои, дали живота си в името на нашата свобода. Сто четиридесет и две години, в които никога не сме забравяли храбрите подвизи на славния и борбен български народ, изпълнени с върховна саможертва!

Из нашата България във всеки един град се издигат величествени паметници и музеи, които ни напомнят що е свободата. Колко трудно е извоювана и какво е коствало на нацията да запази непреклонния си дух. Когато славим победоносната 1878 г. и тази дата, отбелязваме възкресението на България за държавен и обществен живот.

Затова нека днес сведем чела и се поклоним пред мъчениците на свободата! Нека не забравяме книжовниците и будителите, съхранили духовното ни богатство и запалили огъня на националното пробуждане и възраждане! Нека пазим славата и ценностите, предавани ни от поколение на поколение чрез историческите факти и легендите, разказвани ни с вълнение за обичта към Родината!

Вечна слава и дълбок поклон към всички безсмъртни и велики герои, осеяли с костите си родната земя, за да бъдем свободни и щастливи! За да бъдем горди с кръвта, която тече по вените ни на един славен и борбен народ!

Дългът ни зове – да пазим и продължаваме делото на предците ни и в днешно време! Да ги прославяме и да вземаме пример от тях! Да бъдем единна и толерантна нация, за да пребъде България!

Честит Национален празник, българи!

Last modified on Вторник, 03 Март 2020 06:18
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню