Туристическа спалня "Козница"

Туристическа спалня "Козница" е разположена на юг от центъра на град Тетевен, в живописната местност "Ръта", на левия бряг на река Бели Вит, в подножието на връх Петрахиля. Туристическата спалня се намира на 420 метра надморска височина и представлява комплекс от две водоснабдени и електрифицирани сгради. Туристическата спалня разполага с добре оборудвана туристическа кухня и столова с посуда и през зимата се отоплява с печки на ток и твърдо гориво. До туристическа спалня "Козница" може да се достигне по добре асфалтиран автомобилен път. Местонахождението на спалнята предоставя възможности за организирането на пешеходни походи за любителите на планинския туризъм.

Двуетажната туристическа спалня "Козница" категория 1 звезда разполага с 16 стаи с по две, три и четири легла или общ капацитет 53 легла, със санитарен възел и баня на всеки етаж. По време на престоя си в туристическата спалня гостите могат да ползват:

* Телевизор
* Бюфет
* Зала за тихи игри като табла, шах и карти
* Спортна площадка

Туристическа спалня "Козница" е отправна точка за:

* Културно-историческите забележителности на град Тетевен - черквата "Вс.Всех Святих", Тетевенският манастир "Свети Илия", градският исторически музей
* Водопад Скока - висок 15 м
* Връх Петрахиля (1179 м)
* Връх Острич (1067 м)
* Връх Трескавец (1152 м)
* Връх Червен (1220 м)
* Местностите Опасният зъб и Равни камък
* Историческа местност Костина - лобното място на Георги Бенковски
* Гложенски манастир "Св. Георги Победоносец"

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню