За втора поредна година се осъществи събитието Арт Пленер ВИЛА ЧЕРВЕН Featured

11 Окт 2017
466 times

За втора поредна година сдружение „Артеко Студио” и Вила Червен организираха художествен пленер под надслов - Арт Пленер ВИЛА ЧЕРВЕН. Събитието се осъществи с помощта на Община Тетевен и е част от Културната програма на Общината за 2017година.

Мероприятието събра артисти от различни поколения, за да творят сред природата на Тетевенския Балкан. Идеята на пленера е не само да се обменят идеи между участниците, а да се направи и комуникация със зрителите през призмата на творбите им. Едно арт събитие, подчертаващо съвременното и модерното изкуство с обмяната на виждания между автори и зрители, което би могло да постави началото на съживяване и нуждата от подобни изяви в малките населени места като гр. Тетевен.

Изложбата на творбите от пленера се състоя на 6 октомври в гр. Тетевен - Художествена галерия, при НЧ „Съгласие - 1869 г.“. Тя бе посетена от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, зам.-кмета Борис Врабевски и голям брой жители и гости на града.

Д-р Бояджиева коментира изложбата и каза, че произведенията те пленяват с красотата и изяществото си. Тя добави, че всяка творба изпъква със своите форми, цветове и неповторим стил, като не спести похвалите си към създателите им.

Изложбата ще бъде отворена до 22 октомври 2017г., а в пленера взеха участие: Анна Бояджиева, Владимир Балев, Георги Христов, Георги Стефанов, Димитър Грозданов, Невена Дернева, Илия Мръвков, Лилия Балева, Лияна Димитрова, Милена Атанасова, Милена Стамболийска, Северина Даниелова, Светла Атанасова и Христо Христов.

Last modified on Сряда, 11 Октомври 2017 15:22
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню