Атракции

ТУРИСТИЧЕСКИ АТРАКЦИИ

ОБЩИНА ТЕТЕВЕН

 


Спортно-развлекателен център „Върбака, с. Рибарица

 

 

 

 - Основна атракция в комплекса е язовирът за спортен риболов. Гостите на вилното селище могат да ползват язовира без заплащане на риболовната такса;

- Комплексът предлага и възможност за наемане на велосипеди за разходки;

- Офроуд- преходи с високопроходим автомобил и водач

За контакти: адрес: с. Рибарица, общ. Тетевен

Уеб сайт: www.varbaka.com

Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Тел. 0882 603 636, 0882 603 737


   

 Пейнтбол

 

„Екстрийм гейм“ предоставя възможност за:

- Провеждане на игри на посочен от клиентите терен;

- Комбинация на пейнтбол с джип - сафари;

- Тиймбилдинг

 

Организаторите предлагат микс от най-добрите игри, съчетали съобразителност, креативност, спортен дух и много смях!

За контакти:

Петър Кавалски, тел. 0878 832 013


 

  

Риболов и арт работилница, вила „Червен“, гр. Тетевен

 

 

Вила „ Червен“ предлага организирането на:

-       Открита Арт работилница- Сдружение „ Артеко-студио“, ръководител: М. Стамболийска- художник, продължителност : 2 часа, посещение на място с предварителна уговорка.  Материали от ръководителя, минимум 5 деца, цена 10лв. ;

-       Риболов за деца- вила Червен, м. Конски дол- риболов за най-малките, образователна разходка за жизнения цикъл на Балканската и дъгова пъстърва. Прожекция за доенето на пъстървата, отглеждането на хайвера и малките рибки. С предварителна уговорка за минимум 2 деца+ родител, уловът се заплаща за 1 кг жива риба. Продължителност : 30 мин., цена 15 лв. за кг.

 

Контакт:

Милена Стамболийска - 0888340172


  

 

Парапланеризъм

 

                                                                             

 

Дестинации - около вр. Червен и вр. Висок, по-лесно достъпни стартове: пл. Драгоица, Ябланица и южно от Арката на свободата на прохода Беклемето.

Минимална продължителност на полета- 15 мин.

лицензиран пилот с над 20 г. стаж: Димитър Николов, сертификат „Пара Про“- тандемен пилот за 2017г.

Максимума на полетите за един ден- два. На Беклемето е възможно да бъдат направени четири. Пешеходен преход до вр. Червен- 1 час, до вр. Висок-30 мин.

До стартовете в Ябланица и Беклемето преходът е с автомобил.

Цена 90 лв.

За контакт Димитър Николов- 0884630241


 

  

Ловен туризъм

Осъществява се от Държавен дивечовъден участък „Вежен“.

Общата площ на дивечовъдния участък възлиза на 5 416,70 ха.

         Предмет на дейност на ДДУ „Вежен” са ползване, опазване и охрана на дивеча, запазване и обогатяване на видовото разнообразие на дивеча, изграждане на          биотехнически съоръжения, провеждане на ловно-стопански мероприятия, провеждане на организиран ловен туризъм.

В ДДУ „Вежен” може да се ловува на дива свиня, сърна и благороден елен.

 

Контакти: гр. Тетевен, Детелин Кънчев Даков

Тел. 0879 100 971

Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Фото- сафари в Национален парк „Централен Балкан“

Организира се от хотел „Тримата глупаци“

                                                                                                      

 

 

 

 

На  разположение на гостите  са и:

 • Мултифункционално спортно игрище за футбол, баскетбол, волейбол или тенис на корт.
 • Колелета за разходка по вело -маршрутите в района. Напредналите колоездачи, могат да избират между различни по трудност маршрути в региона, а останалите имат възможността да се насладят на разходка из Рибарица и околностите.
 • При желание , от хотела организират разходка и пикник с барбекю в планината. Маршрутите са индивидуални, в зависимост от предпочитанията .

Контакти: 0879 009 211

 

 


 

  

Планински риболов на Балканска пъстърва, хижа „Анчова бичкия“, с. Черни Вит 

 

От 2010 г. специално изграден рибарник в непосредствена близост до хижа „Анчова бичкия“ предлага на гостите улов на прясна Балканска пъстърва. Всяка година се захранват по 5000 нови малки екземпляра. Рибата живее и расте в среда максимално близка до естествената благодарение на постоянният поток от течаща вода. Системата се захранва с чиста вода  посредством водохващане от близкия високопланински поток. Рибата се храни със специализирани екологично чисти гранули.

Всички гости на хижата могат да изпитат несравнимото удоволствие от улова на балканска пъстърва. За стръв  може да се използва изкуствена муха за или листенца от близките храсти.

Прясно уловената риба може да бъде приготвена по разнообразни рецепти на керемида, скара и др. Специфичният вкус на месото на балканската пъстърва го прави едно от най-предпочитаните рибни деликатеси у нас и в чужбина. 

Контакти: 0877156051, 0898543156

 

 


 

 

Парк за приключения „Адреналин“, гр. Тетевен

 

1231231231244

 

Парк за приключения Адреналин в град Тетевен разполага с въжен атракцион, който е звездата на парка. Това е двупосочният въжен тролей с дължина 65 метра, който е уникален по рода си в цяла Европа. Всички желаещи да преминат през препятствията, преминават инструктаж за ползване на осигурителните колани и карабинерите. Инструкторите дават съвети и следят преминаването през препятствията, спазени са всички правила за безопасност. Атракционът е подходящ за всички възрасти. Представлява множество въжета и елементи разположени и монтирани здраво високо сред дърветата. Трябва да се преодолеят различни препятствия и да се премине по люлеещи се дървени мостчета и греди. Трудността на елементите се повишава постепенно. За безопасността на посетителите се грижат инструктори и е осигурена специална екипировка.


Лъвски скок
За тези, които все още не са успели да вдигнат своят адреналин, в Парк за приключения Адреналин в град Тетевен са предвидили 15 метров лъвски скок, който със сигурност ще Ви изненада, впечатли и съживи. С цел да продължите да играете, въпреки летните жеги, са организиране игри на горски терени. Мястото е подходящо, както за организиране на тиймбилдинг, така и за рождени дни и приятелски игри.

Катерене по изкуствена стена
Парк за приключения Адреналин в град Тетевен предлага отлични условия за катерене по изкуствена стена за начинаещи и напреднали. Макар днес катеренето да е официален спорт, неговото начало е било поставено преди много години. През последните години броят на любителите на това екстремно физическо занимание непрекъснато се разраства, което е довело и до някои трансформации в неговата първоначална структура. Към днешна дата катеренето се е настанило удобно в зали и гористите местности с изградени изкуствени стени за целта, където всеки, който поиска, може да се наслади на едно незабравимо преживяване, при това с максимална сигурност за своето здраве.


За контакти: тел.: 0887 924 392


 

Планинско катерене- масив „Синьото колело“, гр. Тетевен

 

 

 

По скалния масив "Синьото колело" над град Тетевен са прокарани над 15 линии с категория на трудност от 5c до 8c?.По-голямата част от маршрутите са разделени на части, поради голямата височина на скалите. Масива е с източно изложение, което го прави подходящ за катерене пролет, лято и есен. Силно надвесената горна част, както и короните на дърветата над скалите са като "чадър" и става за катерене дори и в най-проливният дъжд. До обекта се стига по пътека. която има общо начало с екопътека за заслон " Опасния зъб". Маркировка от каменна пирамида посочва мястото където пътеката се разделя и влиза в гората. След 20 мин. ходене се стига до скален праг, които е екипиран с въжен парапет до самите скали.


 

Фабрика за освобождаване от стреса, с. Рибарица- GREEN TUR

 

 

 

 

Ако искате да осмислите престоя си в курорта, да се насладите на красиви гледки и девствена природа, да опитате чиста изворна вода и типична Рибаришка кухня, имате нас - Фабриката за освобождаване от стреса.

Ние предлагаме:

1.Джип „Фото сафари“ с високо проходими машини по избран маршрут – от 4 до 30 д.:

 • до чайната на „Беркина могила“;
 • До лобното място на Георги Бенковски, м. Костина;
 • До Хайдушкото кладенче;
 • Да Чудньова могила;
 • До  водопад „Скока“ в гр. Тетевен;
 • До атракционния рибарник;
 • До м. Боатин;
 • До Гложенския манастир.

2. Тиймбилдинг;

3. Колела под наем;

4. поход по еко-маршрути с планински водач;

5. Открит басейн с воден бар, игрище и барбекю;

6. Пикник на живописни места с цена: възрастни-15 лв., деца- 10 лв.


За контакти: тел.: 0888 833 335

Тетевен

bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню