ОУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“

3965 times

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“,

С. ЧЕРНИ ВИТ, ОБЩ.ТЕТЕВЕН, ОБЛ. ЛОВЕЧ

 

СПРАВКА

 

Училището е основно и учениците се обучават по учебния план за РИОП –музика, изучавайки народни инструменти и народно пеене.То е едно от старите огнища на просвета в страната– 149 годишна история.Поддържаме традициите на училището, но не лежим на стари лаври и слава.Стремим се, не да бъдем в крак с времето,  а няколко крачки пред него,  да надскочим високо вдигнатата летва от нашите предшественици.

Днес сме средищно и защитено училище, на целодневна организация, работещо по проекти и Национални програми.

Училището участва и печели множество награди в международни и национални конкурси - националния конкурс „Диньо Маринов“, Национален конкурс в Монтана, Национален детски фестивал в Тетевен, Национален конкурс в Сунгурларе, международни  в България,  Полша и Черна гора.

Учениците от училището реализират мечтите си за утрешния ден чрез продължаване на образованието си след 7 клас в среднитемузикални училища на страната ,езикови и природоматематически гимназии, компютърни училища.

Допълнителна информация за училището се намира на сайта на училището /www.daskalo.com/ivtsvet/ , фейсбук страницата /Основно училище „Георги Бенковски“, с.Черни Вит/

Контакти: тел.0893328125

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

                   Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Last modified on Понеделник, 30 Март 2020 07:29
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню