Отдадохме почит на делото на Панайот Хитов Featured

08 Авг 2017
828 times

      На 6 август Дивчовото се поклони пред бунтовника, четника и революционера Панайот Хитов. На паметника се събраха много жители и гости на китното балканско селце, за да отдадат почит и поставят венци в знак на признателност.

„В ден като този свеждаме знамената на бойната слава. Над стихналите площади прозвучават скъпите имена на стотиците дали живота си за нашата свобода. И цял народ свежда глава в тяхна памет. И звучат думите на поета: „Борци, венци ви свиха от песен жива...““  

С тези думи завърши тържественото си слово кметът на село Дивчовото на възпоменателното честване, посветено на 150 години от преминаването на четата на Панайот Хитов през Тетевенски балкан.

Стоян Стоянов изложи пред гостите и жителите на село Дивчовото и кратки исторически факти за живота и делото на бунтовника.

Гости на село Дивчовото бяха д-р Мадлена Бояджиева – кмет на община Тетевен, председателят на общинския съвет госпожа Мария Стойчева и Кметовe от населените места от общината.  След като  бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност пред паметта на Панайот Хитов, тържествата продължиха в двора на бившата детска градина, където тази година ръководството на общината инвестира 10 000лв. за изграждането на 30 метра навес с маси и пейки.

Last modified on Вторник, 08 Август 2017 08:27
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню