Съобщение във връзка със започналия ремонт на централния площад в гр. Тетевен

Във връзка със започналия проект за „Реконструкция, благоустрояване и подобряване на физическата среда на „Централен градски площад““ в гр. Тетевен, бе извършен оглед на дръвчетата, намиращи се откъм южната страна на сградата на Общината. След премахване на плочките бе установено, че по кореновата система на всички – 9 на брой дръвчета, са се появили множество туморни образования, което води до цялостната нестабилност на дръвчетата, правещо ги опасни за преминаващите граждани. От друга страна, кореновата им система бе повдигнала старите плочки, нарушавайки естетическия им вид.

Имайки предвид нестабилността на дръвчетата, както и фактът, че е възможно да повдигнат и нарушат визията на новопоставената настилка, се налага премахването им.

На тяхно място ще бъдат засадени нови дръвчета тип Каталпи. Това са вид паркови дървета, бързо растящи и устойчиви на студ. Те са с красива корона и големи сърцевидни листа. Такива са засадени пред сградата на Държавно горско стопанство „Тетевен” и градинката при паркинга на площад „Първи ноември“. Това ще доведе до осигуряване на безопасността на пешеходците и до по-красива визия, съобразена с проекта на новостроящия се център на града.

viber image 2022 06 09 09 35 23 673

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню