Община Тетевен ще излъчи „Хотелиер на годината за 2018 г.“

hotelВ навечерието на коледните и новогодишните празници, за втора поредна година, Община Тетевен ще определи Годишната номинация - „Хотелиер на годината“. Събитието се провежда съгласно утвърдена методика, разработена във връзка с Програма за развитие на туризма в община Тетевен през 2018 г., Приоритет 7 „Взаимодействие с туристически сдружения, фирми, лица и други организация, развиващи туризъм“. В обхвата на наградата влизат всички места за настаняване в община Тетевен: хотели, къщи за гости и стаи за гости, с валидна категоризация по Закона за туризма.

Основна цел на учредяване на номинацията „Хотелиер на годината“ е да даде публично признание за качество на туристическите услуги в сферата на хотелиерството, да мотивира лица и фирми, които са активни партньори на местната власт в дейностите и политиките за развитието на туризма в общината, да допринесе за създаване на конкурентна среда в туристическия бизнес, за постигане на по-високо качество на туристическите продукти и услуги.

Учредяването на номинацията е в изпълнение на Общинския план за развитие, Стратегическа цел 3: „Постигане на институционален, граждански и предприемачески капацитет на заинтересованите местни страни, който да разшири възможностите да планират, осъществяват и развиват устойчива и конкурентна местна икономика, достъпна и привлекателна жизнена среда, човешкия, природен и икономически потенциал на община Тетевен, Приоритет 4: „Развитие на структурите и взаимодействията между заинтересованите страни, фокусирани върху развитието и предлагането на туристическите продукти и услуги“.

Методиката за оценяване може да видите тук.

Анкета за определяне на: „Обект за настаняване в община Тетевен с най-високо качество на предоставените услуги“ e налична на началната страница на сайта.

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню