Съобщение от ВиК - Тетевен относно продължаване на втория етап от ремонтните дейности на НВ „Костина“, с. Рибарица

20181005095715 1

 

Във връзка с продължаване на втория етап от ремонтните дейности на НВ „Костина“, с. Рибарица , съоръжението няма да работи с пълен капацитет, което ще наложи намаляване на подаваното по магистралния водопровод водно количество.

НВ „Костина“ представлява двукамерен преходен резервоар с обем 140 куб.м., основна част от магистралния водопровод „Рибарица- Тетевен“, изграден през 1971 г. Основното и единствено предназначение на водоема е прекъсване на напора по довеждащия водопровод и намаляване на налягането в него. Без този резервоар водоснабдителната система не може да работи, тъй като налягането в мрежата ще превиши допустимите стойности за тръбите, от които е изграден, което ще предизвика множество големи аварии и ще наложи спирането на водоподаването към Гр. Тетевен за голям период от време. Поради това приключването на ремонтните дейности на НВ „Костина“ е изключително важно за нормално функциониране на цялата водопроводна система, осигуряваща водоподаване към гр. Тетевен.

В рамките на периода, определен за ремонти дейности през втория етап, при намаляване на водните количества в определените часове за водоподаване или пълно спиране в определени квартали и зони, „ВиК“ АД е осигурило 5 бр. водоноски за стационарно поставяне, всяка с обем 1000 л. и има готовност да ги постави на посочени от Община Тетевен места.

При необходимост от допълнения и промени в графика, както и при необходимост от поставяне на водоноските, „ВиК“ АД Ловеч поема ангажимента да уведоми своевременно Община Тетевен за актуализиране на информацията на официалния сайт на Общината.

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

Последно добавени

За региона

  Меню