Седмица на пожарната безопасност и защита на населението

С1РАЙОННА СЛУЖБА „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО” – ТЕТЕВЕНС2

По утвърдена традиция на 14 септември служителите на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР отбелязват своя професионален празник. На тази дата през миналия век в София се провежда първият събор на пожарните командири, чиито делегати поставят началото на организирано противопожарно дело в страната. Инициатори на събора са пожарните командири Димитър Тролев, Георги Атанасов, Руси Кожухаров, Найден Николов, Тодор Боев. През 1995 г. датата е обявена за професионален празник на българските пожарникари. Това става с решение № 385 на Министерския съвет на Република България.

РСПБЗН - Тетевен уведомява гражданите, че дните от 10.09 до 16.09.2018 година са обявени за “Седмица на пожарната безопасност и защита на населението”.

По време на “Седмицата на пожарната безопасност” Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” Тетевен обявява “Дни на отворените врати”. За периода 10.09.2018 г.-16.09.2018 г. от 10.00 до 12.00 часа и от 13.00 до 16.00 часа в сградата на РСПБЗН – Тетевен дежурните служители ще приемат обаждания или ще посрещат граждани, желаещи да се запознаят с дейността на службата или имат въпроси, свързани с пожарната безопасност.

РСПБЗН - Тетевен обявява следната открита телефонна линия за връзка: 068668644.

По време на “Седмицата на пожарната безопасност” служителите от РСПБЗН – Тетевен ще проведат занятия с пожарните автомобили в детската ясла и детските градини в гр. Тетевен и изнесат беседи на противопожарна тематика на място.

На 10.09.2018 г. от 09.00 ч. в залата на спортен комплекс “Георги Бенковски” ще се проведе турнир по тенис на маса между служителите от службите за пожарна безопасност и защита на населението от област Ловеч.

На 11.09.2018 г. от 08.30 ч. на спортен комплекс “Тетевен 2009” ще се проведе футболен турнир между службите в РДПБЗН - Ловеч.

На 14.09.2018 г. от 10.30 ч. в сградата на РСПБЗН - Тетевен ще се отслужи водосвет за здраве на служителите и техните семейства, както и ще бъде поставено началото на постоянна експозиция на пожарното дело в общ. Тетевен.

Служителите от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”  - Тетевен изказват своята благодарност на всички държавни и общински органи, физически, юридически лица и граждани, оказвали помощ при предотвратяването и ликвидирането на пожари, бедствия и аварии и най-учтиво Ви канят да посетите „Дни на отворените врати”.

Апелът на огнеборците към жителите и гостите на общината е да бъде проявена още по-голяма загриженост и бдителност при спазване на изискванията за пожарна безопасност! Нека със своите дела даваме пример на нашите деца и възпитаваме у тях чувство за отговорност и дълг!

РСПБЗН - ТЕТЕВЕН

Тетевен

bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню