Постъпиха благодарствени писма във връзка с организираното на 3 март посещение на паметника Шипка от общинска фондация "Тома Васильов"

Уважаема госпожо Стойчева,

                                    Уважаеми членове на Управителния съвет на фондация „ Тома Васильов”

Ние – учениците от Професионална гимназия по строителство, електротехника и услуги – искаме да изкажем искрената си благодарност от предоставената ни възможност да бъдем участници в един урок по родолюбие  на 3-ти март  - дата свещена, белязала нашето Освобождение, ден – най-съкровен в календара на българската национална история, ден на гордост, преклонение и равносметка.  Възможността да бъдем  на оня „ чутовен” връх в Балкана, свързан пряко с изгрева на българската свобода.  На това паметно място – връх Шипка и до днес стоят и ни говорят за Освобождението три символа – един паметник, един храм и една картина – "На Шипка всичко е спокойно".  Заставайки пред тях, ние се върнахме назад в историята, в славното време, когато е извоювана българската свобода, спомнихме си за безсмъртния подвиг на знайните и незнайни герои и за цената, която са заплатили с живота си. Този празник ни сплоти  и извиси още повече, защото ние, българите, сме носители на гордо и пречистено с болка национално самочувствие. Защото във вените ни кипи една и съща кръв като тази на нашите предци - хайдути и борци – революционери - всички те са частица от историята, но и частица от всеки от нас. Ние сме  участници в своето достойно мирно настояще, в което живеем като градивен народ, чийто път е начертан   от сбъднатата мечта на достойните български синове.

Нека да знаем за извършените подвизи, нека да помним посланията, които са валидни и днес!

БЛАГОДАРИМ!!!

                         Учениците от ПГ по СЕУ, участвали в похода до връх  Шипка на 3-ти март 2017 г.


 

              ПГГСД „Сава Младенов" отбеляза Националния празник с две събития, организирани от клуб „Лидер": 1.Тържествено събрание на 1.03.17г. в салона на училището 2. Участие във всенародното поклонение на 3.03.17г. пред подвига на българските опълченци и руските войни в боевете на Шипка през 1877/78г. На Трети март 2017 година имахме привилегията да бъдем част от Националния празник на нашата република! Пътуването беше осъществено от Общинска фондация „Тома Васильов", която покани клубове от трите средни училища за съвместно участие в похода! Имахме честта да се почувстваме малко повече българи от обикновено, тъй като бяхме част от хилядите българи – младежи, деца, възрастни, поклонили се на Паметника Шипка! В Деня на Освобождението да сме на това свято място бе невероятно преживяване! Още веднъж благодарим на Председателя на Общинска фондация „Тома Васильов" – г-жа Мария Стойчева!

за вас написа Мария Николаева

 

Тетевен

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню