ЕТРОПОЛЕ, ПРАВЕЦ И ТЕТЕВЕН С УЧАСТИЕ В ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МЕЖДУНАРОДНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ФОРУМИ В ЕВРОПА

          Успешното реализиране на проект „По пътя на вярата, апостолите и древните цивилизации в сърцето на Стара планина – развитие на регионален туристически продукт на общините Етрополе, Правец и Тетевен”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., продължава и през настоящата година. От 19-ти до 22-ри март представители на трите общини взеха участие в двадесет и първото издание на най-голямото туристическото изложение в Русия – „Moscow International Travel & Tourism” (МIТТ), където представиха своя съвместен туристически продукт „По пътя на вярата, апостолите и древните цивилизации в сърцето на Стара планина”.

          Събитието се проведе в „MoscowExpocentre” в град Москва, като в него участваха над 3 000 компании от цял свят, работещи в сферата на туризма, и бяха представени 198 различни дестинации.

          Общините Етрополе, Правец и Тетевен предложиха на посетителите богато разнообразие от имиджови брошури с нестандартна форма, луксозни рекламни каталози на три езика, туристически карти на региона, джобни туристически пътеводители и триизмерни картички с променящ се образ. Беше излъчен също и десетминутен рекламен филм, представящ по атрактивен начин забележителностите, съществуващи на територията на трите общини.   

          По време на изложението бяха създадени множество контакти с представители на туристически агенции и туроператорски фирми от Русия, Сърбия, Холандия, Великобритания и България. Проявилите интерес ще участват в тридневен експедиентски тур, който предстои да бъде организиран в рамките на проекта през месец май тази година. Щандът на трите общини привлече вниманието на много чуждестранни туристи, които признаха, че това лято ще предпочетат планината пред българското Черноморие.   

          Следващата туристическа борса, на която се предвижда участие по проекта, е МТБ „Културен туризъм”. Тя ще се проведе в град Велико Търново от 10-ти до 12-ти април, 2014 г.

 

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню