Нови възможности за подбор и саниране чрез Националната програма енергийна ефектинвост

23 Юли 2016
20652 times


В заседателната зала на Общински съвет Тетевен, се проведе работна среща на Кмета на Общината д-р Мадлена Бояджиева с представители намногофамилни жилища от Тетевен, с цел разясняване на новите начини за кандидатстване по Националната програма за енергийна ефективност.

Д-р Бояджиева информира гражданите, че в Община Тетевен програмата е стартирала успешно и резултатите са налице. През месец август започва санирането на пет блока, а за други три предстои провеждане на процедури за избор на изпълнител. Тя прикани гражданите да се обединят и да предприемат необходимите стъпки за кандидатстване като обеща пълно съдействие от страна на Общината. Кметът отправи призив към всички - заедно да положим усилия, за да променим облика на град Тетевен, чрез открилата се възможност.

От страна на местната власт присъстваха още секретарят Цветелина Стоянова, директор на дирекция "Специализирана администрация" Валентина Цанова, началник отдел "Европейски програми и проекти и околна среда" Тони Стоев и младши експерт "Проекти и програми" Вася Василева. Г-н Стоев запозна присъстващите с Методическите указания, с критериите за допустимост на сградите и мерките на програмата за енергийна ефективност и отговори изчерпателно на зададените му въпроси. Целта на срещата беше, гражданите да научат реда, условията и начина, по който ще се кандидатства по Програмата. Дадоха се ясни и конкретни указания на бъдещите участниците в начинанието, стъпките, по които ще се изпълнява програмата, процесът по обновяване на сградите, отговорностите и взаимодействията на участниците във всеки един етап.

Кой може да кандидатства и пълен набор от документи за кандидатстване тук!

Last modified on Четвъртък, 25 Август 2016 13:39
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню