Кметът на Тетевен проведе среща с представители на полицията, прокуратурата и собствениците на нощни заведения относно опазването на сигурността и обществения ред Featured

09 Апр 2024
130 times

По инициатива на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, бе организирана среща с представители на Районно управление на МВР – Тетевен, Районна прокуратура Ловеч – Териториално отделение - Тетевен и собствениците на нощни заведения във връзка със създалото се напрежение през последния месец, свързано с нарушаването на обществения ред и сигурност.

Благодаря, че се отзовахте на поканата ми за днешната среща. Тя бе продиктувана от нарастващото през последните дни напрежение сред гражданите на Тетевен по повод на драстично нарушаване на обществения ред и сигурност и по-конкретно във връзка с последния случай на побой и насилие над граждани на общината, каза д-р Бояджиева при откриването на срещата.

Този случай дава повод за критики към органите на реда, към прокуратурата и към нас като местна власт. Той ни кара да се замислим правим ли всичко необходимо за превенция на тези престъпления и нарушения на обществения ред и сигурност, каза д-р Бояджиева.

Тя отбеляза, че в последните години Община Тетевен е направила максималното за запазване на обществения ред и сигурността на гражданите. Монтирани са 104 камери на възлови места в града, а системата за видеонаблюдение поетапно ще се разширява.

Органите на реда също имат осигурен достъп до тази система, а Общината ще продължи да отделя средства, за да осигури спокойствието и сигурността на своите жители, каза още кметът.

От полицията бяха категорични, че по случая от 16 март, когато бе нанесения побой над жители на общината, са взети адекватни и навременни действия, извършителите са били задържани и са им повдигнати обвинения. Представителите на РУ – Тетевен обясниха, че полицейското присъствие в късните часове – в петък и събота, вече е засилено, както и фактът, че няма да има никаква толерантност към заведенията относно работното им време и допускането на малолетни лица след регламентирания час. Представителите на реда отбелязаха още, че монтираните камери от страна на Общината подпомагат значително работата им.

От Районната прокуратура призоваха да се вземат превантивни мерки от страна на училищата и да се прилагат наказания за провинилите се ученици, защото повечето от последните престъпления се извършват от непълнолетни лица. Те представиха своята готовност за провеждането на разяснителни кампании сред учениците при проявена инициатива от страна на училищата.

Зам.-кметът на Община Тетевен – Борис Врабевски подчерта, че ще бъдат създадени съвместни екипи от представители на Общината, полицията, средните училища в града и основните в с. Галата и с. Български извор и социални работници, които ще извършват проверки през късните часове на нощта.

Засилено полицейско присъствие, създаване на съвместни екипи за проверки в късните часове, строг контрол от страна на нощните заведения и разяснителни кампании сред учениците бяха част от заложените мерки по време на срещата.

IMG 8279

Last modified on Вторник, 09 Април 2024 13:35
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню