Кметът на Община Тетевен посети втората самостоятелна изложба на художничката Моника Матева Featured

10 Апр 2023
194 times

На 8 април, когато отбелязваме празника, символ на здраве и дълголетие – Лазаровден, кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, бе сред гостите на втората самостоятелна изложба на художничката Моника Матева. Изложбата е под надслов „Поглед на вътре“ и включва над 30 творби на платно и дърво, изобразяващи както местни исторически забележителности, така и неща от заобикалящата ни природа. Събитието се проведе в галерията на НЧ „Съгласие 1869“ - гр. Тетевен и събра голям брой почитатели на изобразителното изкуство.

Много съм радостна, когато в нашия град се организират подобни събития, които ни позволяват да видим нюансите на живота и освен бялото и черното, можем да забележим разнообразието от множество други цветове. Тези цветове ни показват пъстротата на заобикалящата ни среда, показват, че трябва да се наслаждаваме на малките детайли, да виждаме хубавото навсякъде и да търсим светлината, каза д-р Бояджиева в своето приветствие.

Искам специално да благодаря на художничката Моника Матева, която ни прави свидетели на тези прекрасни творби. Именно нейните картини са приятният повод, за да сме тук днес и да навлезем в тайната, в загадката, в същността на автора, да се докоснем до неговата душа и да видим света през неговите очи, каза още д-р Бояджиева.

Изложбата може да бъде посетена всеки ден от 17.00ч. до 18.00ч. и следващата събота /15 април/ от 10.30ч. до 13.00ч.

Last modified on Понеделник, 10 Април 2023 05:35
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню