Поздравителен адрес от д-р Мадлена Бояджиева по случай Международния ден на хората с увреждания Featured

03 Дек 2022
136 times

Най-сърдечно поздравявам всички Вас, отбелязващи 3 декември - Международния ден на хората с увреждания.
На този ден трябва ясно да покажем, че хората с увреждания са сред нас ежедневно, а не само днес, затова трябва да се сещаме за тях по-често, да им помагаме, да ги насърчаваме, да им покажем, че заобикалящият ги свят е едно красиво и приятно място.
Днес е ден, в който трябва да си дадем сметка, че не показваме достатъчно често своето уважение, съпричастност и помощ към света на хората с увреждания, които всеки ден преодоляват трудности, непознати за останалата част от обществото. Пълноценното и равноправно упражняване на всички права от хората с увреждания е национален приоритет, изискващ провеждане на активна, целенасочена и последователна политика, обединяване действията на ангажираните органи на властта и институциите, а всичко това трябва да бъде съпроводено от активното участие на гражданското ни общество.
Всички ние трябва да се опитаме да достигнем до проблемите и нуждите на онези, които по една или друга причина страдат от някакво увреждане, да се замислим, да се почувстваме съпричастни и да подкрепим тези хора в името на един пълноценен и независим живот.
Прекланям се пред Вашия силен дух, волята и борбеността, които притежавате. Продължавайте да бъдете все така жизнени и изпълнени с енергия, за да преодолявате с лекота всекидневните препятствия и трудности.
Пожелавам Ви да бъдете здрави, щастливи и много обичани. Винаги следвайте мечтите си със същата смелост и упоритост, с която правите всяко нещо, в което вярвате.
Нека Светлите Коледни и Новогодишни празници Ви донесат семеен уют и щастие!

Last modified on Събота, 03 Декември 2022 06:30
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню