Поздравителен адрес от д-р Мадлена Бояджиева по случай 15 септември Featured

15 Сеп 2020
472 times

Отново е 15-ти септември. Отново децата поемат по пътя на знанието, а учителите им подават ръка, за да бъде по-лек и цветен техният път. Тазгодишният първи учебен ден е по-различен. Възникналата пандемия от COVID-19 ни изправя пред редица предизвикателства. Но с годините на упорития труд учителите от тетевенските училища са доказали, че пред каквито и препятствия да ги изправи животът, винаги намират начин и вдъхновение да ги преодолеят.

Първият учебен ден е вълнуващ. Децата с трепет и радост прекрачват прага на училището, за да се впуснат в приключението на знанието. Родителите ги изпращат с вяра и надежда и с пожелание да се научат на четмо и писмо, за да може след години да се превърнат в творци на собственото си бъдеще.

 

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

Посрещайте децата както досега – с отворени сърца и блага дума, за да запомнят, че добротата и обичта към словото и писмеността са едни от най-важните стъпки, за да се превърнем в истински хора. Не спирайте да бъдете за тях авторитет, но и в същото време приятел. Респект към търпението и професионализма, които влагате, за да се грижите за образованието на децата ни!

 

СКЪПИ РОДИТЕЛИ,

Не забравяйте, че децата Ви попиват първо от Вашия пример. Нека заедно с любимите учители да изградите отговорно отношение към знанието, към природата, към хората, което да носи само положителни емоции.

 

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Дерзайте! Учете! Бъдете креативни! Бъдете дисциплинирани! Бъдете смели! Развивайте способностите и талантите си! Пожелавам Ви година, изпълнена с много успехи и незабравими моменти със съучениците Ви и Вашите учители! Защото училището е бил втори дом на всеки от нас и винаги ще бъде! Дом, изпълнен с топлота и обич!

Честит първи учебен ден!

 

С уважение:

Д-р Мадлена Бояджиева

КМЕТ НА ОБЩИНА ТЕТЕВЕН

Last modified on Вторник, 15 Септември 2020 04:07
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

Последно добавени

За региона

  Меню