В Черни Вит се състоя концерт ,,От Тимок до Вита“ Featured

29 Авг 2020
303 times

На 28 август в село Черни Вит се състоя концерт, носещ името на традиционния национален събор ,,От Тимок до Вита“. Тази година с настъпилите обстоятелства във връзка с пандемията от COVID-19, националният събор, провеждащ се от 39 години насам, не се състоя. Въпреки това чернивитчени намериха начин да запазят традициите на селото и съвместно с Кметството и читалището организираха прекрасния концерт.

Жителите и гостите се насладиха на талантливите изпълнения на самодейците от местното НЧ ,,Христо Смирненски 1925 г.“, които танцуваха, пяха и се веселиха под звуците на българската народна музика. Кметът на селото Цветослава Христова поздрави всички присъстващи като отдаде почит към народния певец Марин Иванов – един от създателите на събора ,,От Тимок до Вита“, тъй като тази година се навършиха 75 години от неговото рождение.

Поднесен бе поздравителен адрес от името на д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, а председателят на ОбС-Тетевен Мария Стойчева изказа своята благодарност и поздрави организаторите за провелото се събитие и им пожела все така да съхраняват българските традиции.

Концертът се проведе при спазване на необходимите противоепидемични мерки, съгласно разпоредбите на МЗ.

Last modified on Събота, 29 Август 2020 07:42
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню