Училищата в Община Тетевен отбелязаха Световния ден за борба срещу СПИН – 1 декември Featured

04 Дек 2019
380 times

Във връзка с 1 декември - Световния ден за борба срещу болестта СПИН, на 2 и 3 декември 2019 г. младежите от средните училища в Община Тетевен – СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, НПГГСД „Сава Младенов“ – гр. Тетевен и ПГ по СЕУ – гр. Тетевен, които са и доброволци от Българския младежки червен кръст (БМЧК), проведоха информационна кампания под надслов „Всеки ден е антиСПИН ден!!!“. Кампанията е съвместна инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Тетевен и БМЧК.

Освен че информираха ученици в горните класове и граждани за свирепата болест, младежите изразиха своята съпричастност с глобалния здравен проблем като оформиха голяма „червена панделка” - международен символ на анти-СПИН кампанията, а по-късно украсиха с червени балони храст на площада в гр. Тетевен, с цел да предизвикат общественото внимание на гражданите, напомняйки за отговорността на всеки към проблемите на ХИВ/СПИН.

Към днешна дата над 34 млн. души по света са носители на вируса на СПИН, правейки го един от най-важните глобални проблеми на общественото здравеопазване в историята.          70% от регистрираните през тази година ХИВ-позитивни в България са се инфектирали по полов път. 45% от тях са млади хора под 29 години. Информираността на обществото е основен път за справяне с разпространението на болестта.

Last modified on Сряда, 04 Декември 2019 07:48
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню