Официална делегация от с. Голям извор взе участие в празниците по случай 180 години от създаването на Основно училище "Вук Караджич" в с. Велики извор, община Зайчар, Република Сърбия Featured

08 Ное 2019
569 times

На 6 и 7.11.2019 г. официална делегация от с. Голям извор, водена от новоизбрания за втори мандат кмет на селото - Илиян Маринов, взе участие в празниците по случай 180 години от създаването на Основно училище "Вук Караджич" в с. Велики извор, община Зайчар, Република Сърбия, където преди столетия са се преселили местни жители от Голям извор.

Училището е създадено през 1839 г., като новата училищна сграда е построена през 1984 година. Днес в него учат 110 деца от първи до осми клас и работят 32 души персонал.

Делегацията беше посрещната от Председателя на сдружение "Великоизворски корени" - Радивое Стойчич и Директорката на училището - г-жа Виолета Глишич. От името на голямоизворени и от ОУ "Васил Левски", с. Голям извор бяха поднесени поздравителен адрес и подаръци.

Вечерта делегацията беше гост на официалния празник.

В проведените разговори между ръководствата на двете училища беше обсъдена идеята на сдружение "Великоизворски корени" през лятната ваканция 2020 г. група деца от 5-8 клас да участват в едноседмично зелено училище в с. Голям извор заедно с децата от селото, като в рамките на престоя да се запознаят с местни културни, исторически и природни забележителности в Тетевенско, да участват в съвместни спортни инициативи и най-вече да научат повече за историята на Голям извор.

Last modified on Петък, 08 Ноември 2019 07:27
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню