×

Забележка

The was a problem converting the source image.
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/56pgsu

Тържествено бяха отбелязани 56 г. от основаването на Професионалната гимназия по строителство, електротехника и услуги – град Тетевен. Featured

31 Окт 2019
934 times

На 31 октомври 2019 г. Професионалната гимназия по строителство, електротехника и услуги – град Тетевен отпразнува 56 г. от основаването си.

На тържеството присъстваха в.и.д. Кмет на Община Тетевен - Борис Врабевски, Началникът на Регионалното управление на образованието – Ловеч -  Еленко Начев, Началникът на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ към РУО – Ловеч – Иваничка Буровска, Мария Стойчева – Председател на Общински съвет – Тетевен, Директорът на училището - Йочка Вълчева, Детелина Събева – Заместник – директор, преподаватели и ученици.

Госпожа Вълчева благодари на всички присъстващи, които бяха дошли да уважат празника на училището и не скри радостта си, че за всичките тези години училището изгражда достойни професионалисти, които успешно се реализират на трудовия пазар. Тя пожела на всички здраве и попътен вятър, като напомни още веднъж на всички девизът на училището и послание на Марк Твен: „Тайната да излезеш начело е да започнеш!“.

Колективът на ПГ по СЕУ – гр. Тетевен беше поздравен и от в.и.д. Кмет на Община Тетевен – Борис Врабевски, който подчерта, че въпреки многото си преустройства, училището винаги е срещало предизвикателствата в сферата на образованието и науката достойно през годините и пожела на всеотдайния екип и ученици здраве, сили, вдъхновение и благополучие. На свой ред Мария Стойчева, Председател на Общински съвет – Тетевен, пожела на съвременните будители и бъдещите професионалисти дълъг и удовлетворителен професионален път.

Началникът на РУО – Ловеч -  Еленко Начев изтъкна, че училището е достоен пример за образователна институция в област Ловеч вече половин век и отправи пожелания за мъдрост, любов към родния край и българската земя и история към присъстващите. Той връчи плакет от името на РУО – Ловеч на инж. Нако Наков - дългогодишен директор на ПГ по СЕУ – гр. Тетевен и учител с огромен принос към училището.

Учениците на ПГ по СЕУ – Тетевен презентираха на място усвоените от тях умения в изучаваните 5 професии - Строите, Сътрудник в малък и среден бизнес, Моделиер – технолог на облекло, Помощник-инструктор по спортно-туристическа дейност и техник по автотранспортна техник. Те представиха и тяхната визия за отличния ученик и какво трябва да знае той чрез играта „Стани отличник“, препратка към популярно телевизионно шоу, като същевременно показаха и театрални умения. В края на тържествената програма бяха отличени и призьорите в състоялите се наскоро спортни игри на училището. За финал всички бяха поздравени с музикално изпълнение на учениците от ОУ „Георги Бенковски“ – с. Черни Вит.

{gallery}56pgsu{/gallery}

Last modified on Четвъртък, 31 Октомври 2019 19:12
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню