Мобилна космическа станция показа Космоса на над 200 малчугани в община Тетевен Featured

23 Окт 2019
334 times

На 22 и 23 октомври 2019 г. Комисията за детето и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Тетевен организираха в салона на Общински съвет - Тетевен прожекции на анимационно-образователен филм „Космическа станция“, представен от Мобилен Планетариум „Млечен път“.

Двудневното събитие се проведе във връзка с честването на Празника на град Тетевен и Деня на народните будители – 1 ноември.

Поканени бяха отправени до всички детски градини в община Тетевен, като над 200 деца на възраст от 5 до 6 г. се докоснаха до необятния космос чрез визуална илюзия за присъствие и 360-градусова панорама и да научат повече за планетите в Слънчевата система, влизайки в своеобразен космически кораб. Операторът на мобилния планетариум пък представи на малчуганите интересни факти за Земята, облечен в костюм на астронавт, който допринесе още повече за вълнуващото космическо пътешествие.

Представената продукция е производство на Европейската космическа обсерватория (ESO) и освен развлекателен елемент има опознавателен и образователен характер, а целта й е да събуди интереса на децата в областта на науката.

 

Last modified on Сряда, 23 Октомври 2019 12:23
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню