Община Тетевен и Полицай на годината 2011 проведоха информационна кампания за вредите от използването на наркотични вещества, насочена към подрастващите Featured

15 Окт 2019
560 times

На 10 и 11 октомври 2019 г. в Община Тетевен се проведе кампания насочена към информиране на подрастващите за вредата от използването на наркотични вещества.

За пореден път, по покана на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Тетевен, Комисар Пламен Петров, Зам. Началник на II РУ при Столична дирекция за вътрешните работи, бивш служител на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и Полицай на годината – 2011, запозна подрастващите в големите училища на общината с опасностите и вредата от ползването на психоактивни вещества, както и с новите рискове, които водят след себе си те. Той сподели любопитни моменти от дългия си опит като полицай  в работата в сектор „Противодействие на престъпления, извършени от престъпни структури и свързани с наркотичните вещества“.

Пред ученици от СУ „Георги Бенковски” – гр. Тетевен, НПГГСД „Сава Младенов” – гр. Тетевен, ПГ по СЕУ – гр. Тетевен, ОУ „Георги Бенковски” – с. Галата, ОУ „Васил Априлов” – с. Градежница и ОУ „Христо Ботев” – с. Глогово беше представена под формата на дискусия презентационната лекция „Новости при употребата на психоактивни вещества“, а в салона на Общински съвет – Тетевен се проведе и образователна лекция по темата, на която бяха поканени учители от всички училища на общината и представители на институции. По време на кампанията, в училищата бяха раздадени информационни брошури, даващи насоки за вредата и последиците от използването на наркотични вещества с призив към децата да бъдат внимателни и да не рискуват живота си.

Припомняме, че Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Тетевен ежегодно, по няколко пъти в годината, провежда такива събития, които да ангажират вниманието на младежите, учителите и представителите на институции към вредите от използването на наркотични вещества.

 

 

Last modified on Вторник, 15 Октомври 2019 06:44
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню