Председателят на Общински Съвет – Тетевен – Мария Стойчева, кметът на с. Голям Извор и делегация от Община Тетевен бяха почетни гости на честванията на Св. великомъченик Спасо Радовишки в побратимената община Радовиш в Република Северна Македония Featured

23 Авг 2019
482 times

От 20 до 22 август в община Радовиш, Република Северна Македония се проведоха чествания на Св. великомъченик Спасо Радовишки, покровител на града и общината. На тържествените събития в дните от 19 до 21 август присъстваха Председателят на Общински Съвет – Тетевен – Мария Стойчева, кметът на с. Голям Извор - Илиян Маринов и делегация от Община Тетевен. Сред гостите на празника бяха и Секретарят на Община Тетевен – Цветелина Стоянова и Директорът на дирекция „Специализирана администрация“ – Валентина Николаева.

На 20 август на официален прием по повод честванията Герасим Конзулов – Кмет на Община Радовиш приветства делегацията и прие поздравленията за празника от името на Кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, която пради служебни задачи не можа да присъства на празника. Г-н Конзулов получи от секретаря на Община Тетевен икона на Пресвета Богородица с най-сърдечни пожелания за здраве и успешна работа в името на всички жители на община Радовиш, а на свой ред Председателят на ОбС – Тетевен поднесе на Председателя на Обс Радовиш – Коле Чаракчиев картина на тетевенеца Цветолюб Лазаров, на която бе изобразен Тетевенския манастир „Св. Пророк Илия“. На събитието присъстваха още Милевка Горгиева – Народен представител в Събранието на Северна Македония и Секретарят на Община Радовиш - Драги Стоянов. Приемът премина под знака на успешното сътрудничество и добро приятелство, създадено през последната година между общините Тетевен и Радовиш и в разговори за дългосрочното му продължаване.

Делегацията беше част и от Вечерната тържествена служба в храма "Св. Троица" и литийно шествие с иконата на Свети Влкмчк Спасо Радовишки от храма до площад "Свети Спасо Радовишки" и Доховната академия в в гр. Радовиш. Литургията бе отслужена от Митрополита на Брегалница - Иларион, Викарския епископ Яков Стобиски и свещениците на епархията на Брегалница.

Ден по-късно представителите на Община Тетевен се включиха в тъжествена меса в манастира "Свети Георги" в с. Ораовица и курбан за здраве, след което отпътуваха за България.

 

Last modified on Петък, 23 Август 2019 19:50
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню