Проведе се Общинско първенство по шахмат Featured

24 Юни 2019
285 times

Община Тетевен проведе Общинско първенство по шахмат в дните от 21 до 23 юни, което е част от календара на Общинската програма за занимания по интереси, направление „Спорт“ на Община Тетевен. Събитието бе в памет на Алекси Милев – първият организатор на Международния шахматен фестивал, който се провежда традиционно в Тетевен.

На официалното откриване на турнира присъства Зам.-кметът на Община Тетевен – Свилен Русинов. Той окуражи участниците и ги поздрави за ентусиазма и любовта към един от спортовете, в които България е неизменна сила в годините и има своите световни първенци.

В първенството участваха деца и младежи в трите възрастови групи - до 10 г., до 14 г. и до 18 г., като същевременно се проведе и турнир за мъже и жени по системата „ускорен шах“, която позволи на състезателите да изиграят партии по 15 и 20 минути.

Първенците в трите възрастови групи бяха както следва: до 10 г. - Елена Петрова от 20 ОУ „Тодор Минков“ – гр. София; до 14 г. - Александър Александров от СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен; до 18 г. - Ивелин Симеонов - ПГСУ – гр. Тетевен, следван от Анаид Асенов от НПГГСД „Сава Младенов“ – гр. Тетевен и Драгослав Симеонов от СУ „Г. Бенковски“ – гр. Тетевен. При мъжете лидер в класирането бе Евгени Бърдаров от гр. Тетевен, следван от Димитър Александров, отново от Тетевен и Огнян Стоянов от с. Градежница. Лазар Лазаров пък бе отличен като най-възрастен участник, верен на шахматната игра.

 

Last modified on Понеделник, 24 Юни 2019 13:19
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню