В Тетевен се проведе организационна работна среща – семинар, подготвяща първото международно състезание за ученици „Карстът – последното „бяло петно” на планетата Земя” Featured

10 Юни 2019
205 times

От 7-ми до 9-ти юни в Тетевен се проведе организационна работна среща – семинар, подготвяща първото международно състезание за ученици „Карстът – последното „бяло петно” на планетата Земя”. Организирана бе от Експерименталната лаборатория по карстология на Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН, със съдействието на Община Тетевен. Състезанието ще се проведе под егидата на ЮНЕСКО от 4 до 9 август 2019 г. в Брестнишката карстова геосистема - класически карстов район, разположен в границите на общините Тетевен и Ябланица.

Работната среща се състоя в салона на Община Тетевен. Разискваните теми бяха за иновативното образование за/чрез карста и ролята на местните общности. Бяха представени идеите на състезанието: идеята, организатори, регламент, място на провеждане, програма, участници, очаквани резултати, перспективи, както и възможностите за включване на местните общности и институции в организирането и провеждането на състезанието. Бе обсъдена и идеята състезанието да бъде възможност за организиране на празник на местната общественост (Фестивал на карста). След това срещата премина под формата на делова организационна работа по провеждането на състезанието, като местата на провеждане бяха НПГГСД ,,Сава Младенов“ – гр. Тетевен и парк за приключения ,,Адрелин“. Участниците бяха запознати с училищната база и инфраструктурата на парка.

На 8-ми юни бе извършено теренно обхождане на основните обекти, планирани в маршрута на теренния кръг от състезанието. На 9-ти юни се проведе заключителна дискусия и съставяне на детайлна програма на състезателните кръгове и тяхното съдържание, както и сформиране на изпитна комисия и журита.

В рганизационната работна среща – семинар участие взеха представители от НПГГСД ,,Сава Младенов“ и СУ ,,Георги Бенковски“, проф. Игнат Игнатов от НИЦМБ, служители от общинските администрации на Тетевен и Ябланица.

Last modified on Понеделник, 10 Юни 2019 08:51
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

Последно добавени

За региона

  Меню