Кметът на Община Тетевен представи Годишен отчет за 2018 г. пред жителите на кв. Пеновото и кв. Долни край в града Featured

19 Апр 2019
351 times

Кметът на Община Тетевен - д-р Мадлена Бояджиева, се срещна с жители на града в кв. Пеновото и кв. Долни край, като целта на срещата бе представянето на Годишния отчет за изпълнението на програмата за управление на община Тетевен за 2018 г. Присъстваха още Мария Стойчева - Председател на Общинския съвет, Борис Врабевски и Тони Стоев - Зам.-кметове на Община Тетевен, които също отговаряха на въпроси, отправени от гражданите.

През 2018 г. приключи санирането на последните два жилищни блока по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Жители от двата квартала се възползваха от тази програма, като в кв. Пеновото сградите са седем и в кв. Долни край една. В града близо 1000 души, живеещи в 400 апартамента, се възползваха от програмата. Присъстващите на срещата в кв. Долни край изразиха и желание за изграждане на детска площадка на ул. ,,Равни камък“.

На срещите Кметът на Тетевен уточни и въпросите, свързани с местните данъци и такси. Тя заяви, че през 2018 г. няма повишаване на данъците и такса ,,Битови отпадъци“ в общината. От 2019 г. има промяна на данъците за моторни превозни средства, съгласно приетите от Парламента промени в Закона за местните данъци и такси /ЗМДТ/. За по-старите автомобили данъкът се повишава с цел стимулиране извеждането им от употреба и замяната им с по-нови и по-екологични, за да се намали замърсяването на въздуха с вредни емисии. За по-новите коли данък ,,Моторни превозни средства“ се намалява.

Last modified on Петък, 19 Април 2019 13:33
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню