ЗА ЧЕТВЪРТА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЩИНА ТЕТЕВЕН ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ Featured

02 Апр 2019
202 times

На 6-ти април 2019 г. /събота/, от 10:30 часа, на пл. „Сава Младенов“, занаятчии от община Тетевен и гости на града ще се включат в международната инициатива - ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ.

Занаятчии от община Тетевен ще се включат за четвърта поредна година в инициативата с демонстрация на местни занаяти и базар на сувенири – собствено производство.

Те ще демонстрират своите умения за изработка на изделия от кожа, ковано желязо, дърворезба, везба, художествено плетиво, декоративни украси, декупаж, накити от естествени материали, художествена обработка на камък, изработване на местни носии, дървени съдове и предмети за бита.

Основната цел на проявата е да се съхранят традиционните художествени занаяти, да се насърчи развитието им и занапред, както и да се популяризират произведенията на местните майстори-занаятчии.

Тази инициатива стартира във Франция преди повече от 10 години. От няколко години такива дни се провеждат едновременно в Испания, Италия, Белгия, Латвия, Швейцария, Великобритания, Германия, Унгария, Португалия и Люксембург.

Събитието ще се проведе за пета година в България, в дните от 1-ви до 7-ми април 2019 г., като партньор от българска страна е РСО "Централна Стара планина".

Last modified on Вторник, 02 Април 2019 10:25
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню