Ученици от СУ ,,Георги Бенковски", гр. Тетевен - част от образователна инициатива на Бюрото на Европейския парламент в България Featured

29 Мар 2019
320 times

123                124

През настоящата учебна година Средно училище „Георги Бенковски“, гр. Тетевен е част от образователна инициатива на Бюрото на Европейския парламент в България, наречена Програма за училища посланици на Европейския парламент. По силата на прилаганата програма училището организира и провежда поредица от мероприятия и дейности, чиято цел е да информира младите хора и гражданите за правата и задълженията, произтичащи от европейското гражданство. Учениците на Средно училище „Георги Бенковски“, ангажирани в проекта, получават статут на т. нар. младши посланици и следва да запознаят възможно по-широк кръг от гражданското общество с ролята, която Европейският парламент играе в процеса на вземане на решения. Мисията на нашите младши посланици е да информират и запознават гражданите с възможностите за реализация, която предоставя ЕС, да се популяризира важността на демократичния процес и гласуването по време на национални и европейски избори.

Като част от публичността по проекта учениците оформиха информационен кът във фоайето на Център за информация и услуги на гражданите в Община Тетевен и изготвиха видео обръщение към гражданите на общината за активно участие в предстоящите евроизбори .

Бъдещето на Европа е бъдеще и за нас и какво ще бъде то зависи от нашата гражданска активност.

Last modified on Петък, 29 Март 2019 13:53
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню