Община Тетевен отбеляза 3-ти март Featured

03 Мар 2019
488 times

На 3-ти март българският народ отбелязва своя национален празник, като тази година се навършват 141 години от подписването на Санстефанския мирен договор, с който се слага край на петвековното турско робство, а България възкръсва отново на картата на Европа.

Празничният ден в Община Тетевен започна със служба в двора на църквата “Св. Всях Светих”. Пред паметника на загиналите руски воини за свободата на Тетевен, в знак на признателност към героизма и саможертвата на сражавалите се воини, бяха поднесени цветя от: Борис Врабевски – Зам.-кмет на Община Тетевен, ОбС – Тетевен, училища и институции, политически партии, граждани и др.

Програмата продължи пред сградата на Общината, където тържествено бе издигнато знамето на Република България. Г-н Борис Врабевски произнесе слово по случай празника, като поздрави всички присъстващи:

,,Трети март – тази дата – символ, днес е обгърната в мълчание. Защото в този ден се прави равносметка за цената на истинското освобождение. Пътищата към него останаха белязани със скъпи жертви, с паметници на признателност и слава…Ден на освобождението има, нужна ни е свобода като дух и мисъл, воля и дело, като приложена мъдрост и обречена съдбовност! Честит празник и на многая лета!“

Събитието завърши с прекрасните народни изпълнения на артистите от ,,Академичен ансамбъл Пловдив“.

На празника присъстваха зам.-кметовете на Община Тетевен – Борис Врабевски и Тони Стоев, общински съветници, ученици, учители, граждани и гости на града.

Last modified on Неделя, 03 Март 2019 12:47
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню