Ученици от Тетевен взеха участие в Европейски лабиринт „Миналото на ЕС“ и Интерактивен дебат „Европа днес“ Featured

14 Дек 2018
981 times

Ученици от Тетевен се включиха в отворена среща за миналото и настоящето на Европейския съюз. Децата от ПГ по строителство, електротехника и услуги, НПГГСД „Сава Младенов” и СУ „Георги Бенковски“ се впуснаха в лабиринт от загадки и интерактивен дебат. Те достойно показаха своите знания на 13 декември 2018 г. в заседателната зала на Община Тетевен.

Учениците се изправиха пред въпроси като: „През коя година за първи път се въвежда сегашното наименование „Европейски съюз?”, ,,Защо Европейското знаме има 12 златни звезди?“, ,,Колко са официалните езици в Европейския съюз?“ и др. Всеки правилен отговор водеше към следващ въпрос, който също изискваше правилен отговор, за да може играта в Европейския лабиринт да продължи. След което се стигна до интерактивния дебат ,,Европа днес“, където учениците бяха разделени на два отбора и достойно премериха сили, като показаха своите знания.

Европейският лабиринт „Миналото на ЕС“ и интерактивният дебат „Европа днес“ се организират в рамките на проект WISE от Регионално сдружение на общини „Централна Стара планина” в партньорство със Сдружение „Знание” – Ловеч. Проект „Новаторски решения за укрепване на Европа" (WISE) е финансиран от Изпълнителната агенция за образование, аудио-визия и култура на Европейската комисия по програма „Европа за гражданите”. Той има за цел да помогне на хората да разберат по-добре Европейския съюз, да разшири техните познания за неговата история, ценности и политики. Под ръководството на Европейската асоциация за местна демокрация (АЛДА), РСО "Централна Стара планина" ще работи за постигане целите на проекта заедно с общини и неправителствени организации от Италия, Словения, Черна гора, Албания, Португалия, Белгия, Хърватия, Нидерландия, Испания, Македония, Сърбия, Гърция, Чешка република и Румъния.

Last modified on Петък, 14 Декември 2018 14:42
Rate this item
(1 Vote)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню