Поздравителен адрес от д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, по повод Международния ден на хората с увреждания Featured

03 Дек 2018
1027 times

Трети декември – Международен ден на хората с увреждания. Ден, в който всяка година си даваме сметка, че не показваме достатъчно често своето уважение, съпричастност и помощ към света на хората с увреждания. А те всеки ден преодоляват трудности, непознати за останалата част от обществото.

Посланията на този ден са различни, но те са насочени към едно - всички тези хора да се почувстват обичани и значими. Като лекар, гражданин и кмет съм убедена, че има доброта в нашия свят и обществото ще продължава да ги подкрепя, когато се сблъскват с нелеките условия на живот. Но е и важно да се отбележи, че се научихме да говорим за хората с увреждания не „За“ тях, а да говорим „С" тях.

Скъпи хора, знам, че ние, представителите на местната власт, различните институции, и самите граждани не винаги успяваме да помогнем за разрешаването на Вашите проблеми, но се стараем. И занапред ще продължим да оказваме подкрепа в осигуряването на социална защита и пълноценно участие в обществения живот. Прекланям се пред благородния тежък труд, търпението и упоритостта, които работещите в социалната сфера полагат! Пред любовта и големите сърца, които носят в себе си, за да вървят редом с вас!

На всички Вас, пожелавам сила и кураж, енергия и оптимизъм, за да се радвате на всеки ден по Вашия си собствен начин, с който Бог Ви е дарил! Не спирайте да отстоявате себе си! Бъдете такива каквито сте, защото Вие сте тези, които внасяте нюанси сред нас! А на Вашите семейства пожелавам здраве и нека борбеният дух остане все толкова силен, защото именно семейството е основата, която крепи всички нас!

 

С уважение:

Д-р Мадлена Бояджиева

КМЕТ НА ОБЩИНА ТЕТЕВЕН

Last modified on Понеделник, 03 Декември 2018 11:47
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню