Община Тетевен отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия Featured

16 Ное 2018
861 times

На 16-ти ноември Община Тетевен отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Ученици от училищата в града пуснаха балони и поднесоха цветя пред две от възловите пешеходни пътеки, като по този начин бе отдадена почит към загиналите при пътни инциденти.

Бяха раздадени брошурки с указания и препоръки за безопасно движение на пътя. В салона на Общината бе представена презентация по темата, а Владислав Христов – Инспектор Пътен контрол при РУП - Тетевен, изнесе образователна лекция как учениците да се придвижват безопасно. Инспектор Христов зададе няколко въпроса към децата, които от своя страна отговориха точно и показаха внимание и отговорност.

Организатори на днешното мероприятие бяха: Община Тетевен, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и РУ „Полиция“ – Тетевен. Освен учениците и техните ръководители, на събитието присъстваха Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен и Дияна Лалева – Главен експерт ,,Образование“.

С резолюция на Общото събрание на Организацията на обединените нации от 2005г. всяка трета неделя на месец ноември е определена като Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия. През календарната 2018 година този ден е 18 ноември.

Last modified on Петък, 16 Ноември 2018 15:17
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню