Поздравителен адрес от д-р Мадлена Бояджиева - Кмет на Община Тетевен, по случай 1-ви ноември - Ден на народните будители и Празник на град Тетевен Featured

01 Ное 2018
498 times

    Уважаеми съграждани,

    Днес, на този светъл ден – Ден на народните будители, ние тетевенци, отбелязваме 141 години от освобождението на нашия красив град!

    Сто четиридесет и една години тетевенци не се предават! Трудят се, ограмотяват се, доказвайки смисъла на саможертвата на предците си! Сто четиридесет и една години, изпълнени със спомени и признание към великите наши Баньо Маринов, Петко Милев - Страшния, Хаджи Станьо Врабевски, Сава Младенов, Васил Йонков. И не само те. Всички будни, непреклонни тетевенци с дух непоклатим като Острич и Червен, са воювали за светлото бъдеще, с перо и пушка в ръка, извършвали величествените подвизи, заедно с Левски, Панайот Хитов, Хаджи Димитър, Филип Тотьо.

    За каузата, за спокойните идни дни, за нас.

    На този ден, заедно с тях – нашите герои и нашите будители, нека тържествено да отбележим 141 години от освобождението на нашия град с гордо вдигнати глави и истинска почит!

    Днес, предизвикателствата пред нас, са сложни и динамични, но ако бъдем единни, ще съумеем да изпълним заветите на тези, които жертваха живота си за Тетевен и България.

    В този момент е необходимо да вярваме в себе си, да вярваме в децата си и в младите и заедно да градим настоящето и бъдещето на Тетевен.

    Пожелавам Ви здраве, благоденствие и късмет!

    Честит Празник!

    С уважение: д-р Мадлена Бояджиева

                        КМЕТ НА ОБЩИНА ТЕТЕВЕН

Last modified on Четвъртък, 01 Ноември 2018 06:09
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню