В Тетевен отбелязаха 120 години от основаването на първото Държавно лесничейство в града Featured

31 Окт 2018
811 times

На 31-ви октомври 2018 година, се навършиха 120 години от основаването на първото Държавно лесничейство в град Тетевен. Отпразнуването на юбилея започна с откриване на юбилейна плоча на Административната сграда на ТП ,,ДГС Тетевен“. След това бяха наградени ученици, участвали в конкурс за рисунка на тема ,,Гората – нашето зелено богатство“. Празникът продължи със засаждане на дръвчета пред сградата, както и на площад ,,Сава Младенов“ в непосредствена близост до сградата на Общината. Песента ,,Хубава си, моя горо“ и децата от Детски танцов състав ,,Пъстроцвет“, направиха празника още по – приятен и вълнуващ.

Освен, че се включи в засаждането на дръвче на площада и в награждаването на участниците в конкурса, кметът на Тетевен изказа благодарности на всички работили и работещи в ДГС ,,Тетевен“ за всеотдайността и отговорността, вложили в професията си, като им пожела здраве и професионални успехи. Тя връчи плакет на инж. Дичев - Директор на ДГС ,,Тетевен“.

Плакети бяха връчени още от инж. Иван Цаков – Кмет на Община Ябланица и инж. Ваня Каменова – Член на Управителния Съвет на Югозападното държавно предприятие.

Гости на 120-годишния юбилей на ДГС ,,Тетевен“ бяха също Бойко Пъдарски – Зам. областен управител, Борис Врабевски – Зам.-кмет на Община Тетевен, инж. Николай Пиронков – Директор Дирекция ,,Контрол по опазване на горските територии“, инж. Павли Богдански – Директор РДГ Ловеч, инж. Никола Янев – Главен експерт ,,Ползване на дървесина“, инж. Иван Георгиев – Председател СЛРД Тетевен и други.

Last modified on Сряда, 31 Октомври 2018 16:01
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню