Навършиха се 163 години от рождението на видния тетевенец Тома Васильов Featured

16 Окт 2018
409 times

На 12 октомври 2018 г. се навършиха 163 години от рождението на тетевенеца Тома Васильов - един от почетните граждани на Тетевен. Една от личностите на столетието с траен принос в полза на обществото. Активен обществен деец и крупен дарител.

Пред барелефа, намиращ се пред сградата на Община Тетевен, Мария Стойчева – Председател на ОбС Тетевен и Председател на Управителния съвет на Общинска фондация ,,Тома Васильов“, отдаде почитта си като каза: ,, Тома Васильов е активният и жив духовен участник в обществения живот на съвременна България, на днешен Тетевен. Нека поддържаме духа си на родолюбци и дано благородството на предците ни окуражава в името на Тетевен“.

Тони Стоев – Зам.-кмет на Община Тетевен, също склони глава пред паметта на забележителния тетевенец. Цветя бяха поднесени и от учениците от НПГГСД ,,Сава Младенов“, СУ ,,Георги Бенковски“, ПГ по СЕУ – Тетевен, представители от Историческия музей и НЧ ,,Съгласие 1869“, граждани.

Започнал своя съзнателен житейски път от устоите на българските духовни традиции в родния си град, преминал през първото огнище на просветата в България - Габровската априловска гимназия, помилван от ръката на самия Апостол - Левски, Тома Васильов със своите възможности и действия става един достоен българин, чието дело продължава и до днес.

Last modified on Вторник, 16 Октомври 2018 13:16
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню