За трета поредна година се осъществи събитието Арт Пленер ВИЛА ЧЕРВЕН в град Тетевен Featured

12 Окт 2018
628 times

На 12 октомври – Деня на българската община, д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, присъства на откриването на изложба с творби, изработени по време на Арт Пленер Вила Червен 2018 ,,Есенни миражи“. Ръководството на Община Тетевен освен с изпълнението си на основните си дейности като орган на местната власт, подкрепя и участва в организирането на различни културни и спортни мероприятия.

Част от творбите, които бяха представени на изложбата в Художествената галерия при НЧ „Съгласие - 1869 г.“, бяха изработени от детски ръце с много усмивки, като децата от НУ ,,Хаджи Генчо“ гр. Тетевен, твориха с интерес и вълнение. Те имаха възможността на 10 и 11 октомври в салона на Община Тетевен, да се докоснат до различни текстилни техники, които се изучават в Националната Художествената Академия.

В Арт Пленер Вила Червен 2018 ,,Есенни миражи“ бяха представени три техники. Първата техника бе ръчна хартия, представена от Адела Горанова от рециклирана хартиена каша. Втората техника бе рисувана коприна, представена от Лора Динева. Третата техника бе сухо плъстене с вълна, представена от Даяна Прокопова. Тези текстилни техники са използвани и открити още от древността и намират употреба и в наши дни. Днес се използват предимно като изразно средство в текстилното изкуство.

Събитието бе организирано за трета поредна година. Участници в Арт Пленер Вила Червен 2018 бяха проф. Вихрони Попнеделев, завеждащ Катедра Специалност Текстил, Изкуство и Дизайн в Национална Худовествена Академия, доц. д-р Вержиния Маркарова – преподавател Текстил, Изкуство и Дизайн, Росен Тошев – Старши преподавател Живопис, катедра Керамика.

Организатори на събитието бяха Община Тетевен и Вила Червен – Тетевен. За пореден път Кметът на Тетевен доказа своята съпричастност към развиването и запазването на талантите на децата на Тетевен.

Last modified on Петък, 12 Октомври 2018 15:06
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню