В м. Костина, с. Рибарица, отбелязаха 110 г. от обявяването на Независимостта на България, 175 г. от рождението на Георги Бенковски и 100 г. от битката при Дойран Featured

22 Сеп 2018
441 times

На 22-ри септември 2018 година, родолюбци отбелязаха 110 г. от обявяването на Независимостта на България, 175 г. от рождението на Георги Бенковски и 100 г. от битката при Дойран в местността Костина. Събитията бяха организирани от Община Тетевен, кметство с. Рибарица, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Събития, които ни карат да се гордеем, че сме българи!

На честванията присъстваха Мария Стойчева – Председател на ОбС Тетевен, Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен, Пенка Ганева – Кмет на село Рибарица, Генерал-майор Васил Върбанов - Зам.председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/, ветерани от войните, родолюбиви граждани. Учениците от Основно училище ,,Георги Бенковски" с. Рибарица, изнесоха кратка програма, за да си припомним смелостта и саможертвата на великите българи.

,,Всички ние днес сме тук, доведени от една мисъл – поклон и почитание пред героите на България. Тук, пред паметника на вожда на Априлското въстание, ние ще склоним глава в знак на признателност към тези, които дадоха живота си за нашата свобода и независимост!“ – каза г-жа Пенка Ганева.

Г-н Свилен Русинов допълни: ,,Да не забравяме, че независимостта освен национално постижение е и висока отговорност, която днес е поставена на нашите плещи! Нека да съхраним този дар, като работим всеотдайно за духовното и материално издигане на Отечеството ни, отстоявайки своята национална идентичност и родова памет!“.

Венци бяха поднесени от името на д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, г-жа Мария Стойчева, представители от СОСЗР от градовете Тетевен, Ловеч, Карлово и Кнежа, представители от Съюза на ветераните от войните – Тетевен, ученици от ОУ ,,Георги Бенковски“ с. Рибарица и СУ ,,Георги Бенковски“ гр. Тетевен, граждани.

Всички ние сме българи и всеки народ трябва да знае и помни своята история, за да пази корените и да върви напред! Това не е само страница от нашата славна история, а е основа на нашето национално самочувствие! Достатъчно доказателство, че традициите на хилядолетна България създават достойни потомци!

,,Нашето небе е тъй дълбоко, нашите звезди са тъй големи и земята наша е безкрайна, а се сбира цялата в сърце ми!“

 

Last modified on Събота, 22 Септември 2018 13:39
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню