Кметът на Община Тетевен направи оглед по ремонтните дейности на Основно училище ,,Васил Априлов“ с.Градежница Featured

05 Сеп 2018
599 times

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, посети Основно училище ,,Васил Априлов“ с.Градежница, общ.Тетевен, във връзка с извършващите се ремонтни дейности и стартирането на новата учебна година. За учебната 2018/2019 учебна година са записани 109 ученици /57 в начален етап; 102 в прогимназиален етап/, от които и деца със СОП.

В селото живеят не малко деца и подходящата материална база, съчетана с приятна обстановка, също са част от мотивирането на учениците и засилване интереса им към училището. Ръководството на Община Тетевен и персоналът на Основно училище ,,Васил Априлов“ работят в екип за осигуряване на една по – благоприятна вътрешна и външна среда за децата.

Извършен е основен ремонт на покрива на училището, финансиран от средства на Община Тетевен на стойност 42 968,50 лв.

В момента в училището текат дейности по изграждане на нови санитарни възли вътре в самата сграда, тъй като досега тоалетните се намираха извън нея. Проектът е финансиран от Министерство на образованието и науката на стойност 45 000 лв. През предстоящата учебна година учениците ще могат да ползват изцяло нови вътрешни тоалетни.

В двора на училището се извършва облагородяване на земните площи по проект ,,От любов към природата“, финансиран от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда/ПУДООС/ по Кампания ,,Чиста околна среда“ – 2018 г. на стойност 4 982,46 лв. С проекта се цели изграждане на еко среда с изнесена класна стая и кът за отдих, с което да се изгради и по – голяма култура спрямо запазване богатството на природата.

През месец август е извършено: подмазване на стени, розетки, цокли и пътеки, варосване на стени и боядисване на под, врати и прозорци, почистване на комините и подмяна на част от кюнците. Поставени са закачалки във всяка стая, сменени са счупени брави, ремонтирани са черчевета и решетки на прозорците на приземния етаж.

Д-р Бояджиева се срещна с част от персонала на училището и изрази задоволство от изпълнението на ремонтните дейности.

Last modified on Сряда, 05 Септември 2018 10:07
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

Последно добавени

За региона

  Меню