В махала ,,Кръкожабене“, село Голям извор, бе направен и осветен оброк и оброчна плоча ,,Успение Пресвета Богородица“ Featured

17 Авг 2018
710 times

На 15.08.2018 г. в храм ,,СВ.ВОЗНЕСЕНИЕ ГОСПОДНО", село Голям извор, бе отслужена Божествена Света литургия по повод празника Успение на Пресвета Богородица, един от най-големите християнски празници, честван еднакво и от православни, католици и от други християнски деноминации. Този ден е посветен на смъртта на Божията майка или на успението ѝ. Според преданието на този ден апостолите се събрали от местата, където проповядвали, за да се простят със Света Богородица и да погребат пречистото ѝ тяло.

По този повод в махала „Кръкожабене" бе направен и осветен оброк и оброчна плоча „Успение на Пресвета Богородица". Тя е поставена под вековното дърво (скороша). И от този ден жителите на махала „Кръкожабене" ще почитат празника и оброка на махалата. Приготвена бе и курбан чорба и раздадена за здраве, плодородие, благополучие и закрила от болести и беди. Гости бяха група „Кенар" и с хубавата народна музика повдигнаха настроението на всички дошли да отбележат светлия празник.

 

Last modified on Петък, 17 Август 2018 05:58
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

Последно добавени

За региона

  Меню