Американци гостуваха на с.Глогово, община Тетевен Featured

13 Юли 2018
1642 times

Село Глогово, общ.Тетевен посрещна група американци. На 4 юли 2018 г., за тринадесета поредна година, Тетевенското село гостоприемно разкри хубостта си пред чужденците.

Гости и част от интересната среща бяха д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен и Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен. Те с радост приеха поканата и посрещнаха американските туристи.

Денят премина в посещение на характерните забележителности за селото, с голям интерес и много настроение. Първо беше изнесена програма в местната детска градина. Бяха раздадени много подаръци. След това американската група посети Кметството.

С голямо внимание и удоволствие, няколко поколения от българско семейство приготвиха характерни ястия за гостите, представени в традиционна обстановка за селото. С кратка фолклорна програма, талантливите Ивелина, Тоника, Румяна и Ивайло направиха гостите част от местния бит и култура. Те от своя страна останаха очаровани от прекрасните изненади и видимо показаха желание за повторно посещение за в бъдеще. Тоника им разказа за народните български инструменти на английски език, а Ивелина ги поздрави с американска песен по повод 4 юли.

Last modified on Петък, 13 Юли 2018 06:17
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню